Náš Farmársky program

Náš model udržateľného získavania zdrojov nám umožňuje sledovať kakaové bôby až k ich pôvodu. Tým môžeme podporovať pestovateľov a ich komunity priamo na mieste podľa ich špecifických potrieb. Po dosiahnutí nášho cieľa v roku 2020 získavať 100 % kakaových bôbov prostredníctvom Farmárskeho programu sme tento program rozšírili o udržateľné získavanie kakaového masla v roku 2021 a kakaového prášku v roku 2022.

 

 

 

Srdcom našich čokolád je vysoko kvalitné kakao

 

V spoločnosti Lindt & Sprüngli dozeráme na všetky fázy výroby čokolády: od výberu kakaových bôbov až po výrobu hotových čokoládových výrobkov. To znamená, že naša čokoláda sa vyrába „od bôbu až po tabuľku“. Chápeme, že môžeme významne ovplyvniť miestne podmienky len vtedy, ak vieme, odkiaľ naše kakaové bôby pochádzajú, kto ich vypestoval a ako. Preto sme v roku 2008 vyvinuli vlastný program udržateľnosti pre kakao  - Farmársky program Lindt & Sprüngli.

 

Sme hrdí na to, že do našich čokolád používame kakaové bôby z nášho Farmárskeho programu. Keď sme v roku 2020 dosiahli svoj cieľ získavať 100 % kakaových bôbov z Farmárskeho programu, rozšírili sme Farmársky program v roku 2021 o kakaové maslo. V roku 2022 sa nám takisto po prvý raz podarilo nakúpiť malé množstvo kakaového prášku prostredníctvom nášho Farmárskeho programu. Ide o významné kroky na ceste k nášmu cieľu získavať do roku 2025 všetky naše kakaové produkty (bôby, maslo, prášok a čokoládovú hmotu) prostredníctvom programov udržateľnosti.

Podrobnosti nášho Farmárskeho programu

Farmársky program Lindt & Sprüngli spočíva na štyroch pilieroch:

Pilier 1 – Sledovanie pôvodu našich kakaových bôbov

Pilier 2 – Školenie farmárov

Pilier 3 – Investície do farmárov a komunít

Pilier 4 – Nezávislé overovanie nášho programu

Navštívte webové stránky nášho programu, aby ste sa dozvedeli viac o tom, čo robíme na podporu pestovateľov kakaa, ich rodín a komunít.

ČÍTAJTE ĎALEJ
Children receiving an education.

Podpora vzdelania

Od roku 2008 spoločnosť Lindt & Sprüngli postavila alebo zrekonštruovala celkovo 43 škôl, z ktorých má prospech asi 6 700 detí.

Prístup k čistej a bezpečnej vode

Podpora pre farmárov a ich rodiny

Celkovo 1 017 nadšených terénnych pracovníkov spolupracuje s pestovateľmi kakaa v rámci Farmárskeho programu Lindt & Sprüngli.

Clean and safe water access

Empowerment through education

Support for farmers and their families

Protecting the planet

Udržateľné zdroje lieskových orechov

Hlavnou prísadou niektorých našich čokoládových produktov sú celé nespracované lieskové orechy. Získajte informácie o tom, ako sa snažíme zaručiť, že všetky naše lieskové orechy pochádzajú z udržateľných programov.

Certifikácia na preukázanie udržateľnosti pestovania palmového oleja (RSPO)

Chápeme, aký vplyv môže mať nekontrolovaná kultivácia palmového oleja na dažďové pralesy a biodiverzitu. Neustále preto monitorujeme používanie palmového oleja v našich produktoch a zaväzujeme sa nakupovať výlučne udržateľný palmový olej s certifikátom RSPO.

Recyklovateľné balenie

Snažíme sa dosiahnuť rovnováhu medzi vizuálne lákavým balením a kvalitatívnymi aspektmi ochrany produktov. Keď je to možné, vždy sa snažíme zmenšovať balenia a používať recyklovateľné materiály.

Znižovanie emisií CO2

Energia sa spotrebúva v rôznych fázach výroby čokolády, napríklad na ohrievanie, chladenie a prepravu. Pri všetkých týchto postupoch môžu vznikať emisie skleníkových plynov. Zaväzujeme sa vytvoriť vedecky podložený cieľ zameraný na emisie z celého nášho hodnotového reťazca a z dlhodobého hľadiska chceme dosiahnuť čisté nulové emisie.