Važení zakazníci, z dôvodu očakavaných vysokých teplôt a pracovného voľna, dňa 5.7.2022 budú všetky objednávky vytvorené od 1.7.2022 až 5.7.2022 odoslané v stredu, dňa 6.7.2022.
Ďakujeme za pochopenie
Free Delivery on orders over £50
Shipped with care
ČOKOLÁDOVÝ FESTIVAL -30% na všetko! Použitie v košíku: FESTIVAL30
Ak chcete využiť propagačné akcie ako "2+1", "2+2", "3+1" a iné, musíte do košíka pridať CELKOVÝ počet propagačných položiek. Zľava na najlacnejší výrobok sa automaticky vypočíta v súhrne košíka.
Použite kód XMASS_MAGIC v košíku a neplaťte za doručenie od 14,99€.
Náš model udržateľného získavania zdrojov nám umožňuje sledovať kakaové bôby až k ich pôvodu. Tým môžeme podporovať pestovateľov a ich komunity priamo na mieste podľa ich špecifických potrieb. Po dosiahnutí nášho cieľa v roku 2020 získavať 100 % kakaových bôbov prostredníctvom Farmárskeho programu sme tento program rozšírili o udržateľné získavanie kakaového masla v roku 2021 a kakaového prášku v roku 2022.
Srdcom našich čokolád je vysoko kvalitné kakao
V spoločnosti Lindt & Sprüngli dozeráme na všetky fázy výroby čokolády: od výberu kakaových bôbov až po výrobu hotových čokoládových výrobkov. To znamená, že naša čokoláda sa vyrába „od bôbu až po tabuľku“. Chápeme, že môžeme významne ovplyvniť miestne podmienky len vtedy, ak vieme, odkiaľ naše kakaové bôby pochádzajú, kto ich vypestoval a ako. Preto sme v roku 2008 vyvinuli vlastný program udržateľnosti pre kakao - Farmársky program Lindt & Sprüngli.
Sme hrdí na to, že do našich čokolád používame kakaové bôby z nášho Farmárskeho programu. Keď sme v roku 2020 dosiahli svoj cieľ získavať 100 % kakaových bôbov z Farmárskeho programu, rozšírili sme Farmársky program v roku 2021 o kakaové maslo. V roku 2022 sa nám takisto po prvý raz podarilo nakúpiť malé množstvo kakaového prášku prostredníctvom nášho Farmárskeho programu. Ide o významné kroky na ceste k nášmu cieľu získavať do roku 2025 všetky naše kakaové produkty (bôby, maslo, prášok a čokoládovú hmotu) prostredníctvom programov udržateľnosti.
NÁŠ ZÁVÄZOK
Náš záväzok
Od roku 2020 pochádza 100 % našich kakaových bôbov z vysledovateľných zdrojov, ktoré sú externe overované nezávislou treťou stranou. Do roku 2025 majú podľa našich plánov byť všetky kakaové výrobky (bôby, maslo, prášok a čokoládová hmota) získavané prostredníctvom programov udržateľnosti.
Šírka nášho záberu
Súčasťou nášho Farmárskeho programu je vyše 112 800 pestovateľov kakaa z krajín, odkiaľ pochádza nami používané kakao.
Naša oddanosť veci
V roku 2022 sme investovali do udržateľného pestovania kakaa celkovo 27,5 milióna švajčiarskych frankov. Z toho 26,5 milióna sme vyplatili našim dodávateľom kakaa ako príspevok na realizáciu programov udržateľného pestovania kakaa, najmä nášho Farmárskeho programu.
Podrobnosti nášho Farmárskeho programu
Farmársky program Lindt & Sprüngli spočíva na štyroch pilieroch:
Pilier 1 – Sledovanie pôvodu našich kakaových bôbov
Pilier 2 – Školenie farmárov
Pilier 3 – Investície do farmárov a komunít
Pilier 4 – Nezávislé overovanie nášho programu
Navštívte webové stránky nášho programu, aby ste sa dozvedeli viac o tom, čo robíme na podporu pestovateľov kakaa, ich rodín a komunít.
Od roku 2008 spoločnosť Lindt & Sprüngli postavila alebo zrekonštruovala celkovo 43 škôl, z ktorých má prospech asi 6 700 detí.
Prístup k čistej a bezpečnej vode
Podpora pre farmárov a ich rodiny
Celkovo 1 017 nadšených terénnych pracovníkov spolupracuje s pestovateľmi kakaa v rámci Farmárskeho programu Lindt & Sprüngli.
Clean and safe water access
Empowerment through education
Support for farmers and their families
Protecting the planet
Naše záväzky pre lepšie zajtrajšky
UDRŽATEĽNÉ KAKAO
Do roku 2025 plánujeme nakupovať 100 % nášho kakaa (bôby, maslo, prášok a čokoládovú hmotu) prostredníctvom programov udržateľnosti.
KAKAO BEZ ODLESŇOVANIA
Naším cieľom je, aby do roku 2025 100 % nakupovaného kakaa pochádzalo od dodávateľov nepoužívajúcich odlesňovanie a súčasne bolo nakupované v rámci nášho programu Kakao bez odlesňovania a aby sa naň vzťahoval náš akčný plán na poľnohospodárske využívanie lesov.
UDRŽATEĽNÉ NAKUPOVANIE
Do roku 2025 bude 80 % našich výdajov na nákup surovín a obalových materiálov s významným rizikom pre udržateľnosť pokryté programom udržateľného nakupovania.
ZNÍŽENIE ODPADU PRI VÝROBE ČOKOLÁDY
Naším cieľom je do roku 2025 znížiť na polovicu množstvo odpadu vznikajúceho pri výrobe čokolády na tonu suroviny.
ŽENY VO VEDENÍ
Do roku 2025 chceme mať vo vedúcich pozíciách 40 % žien.
KLÍMA
Zaviazali sme sa definovať vedecky podložené ciele (SBT) v rozsahu 1, 2 a 3 s cieľom dosiahnuť v dlhodobom horizonte nulových čistých emisií. Klimatické ciele budú oznámené v druhej polovici roku 2023.
ZNIŽOVANIE SPOTREBY VODY
Do roku 2025 chceme o 10 % znížiť spotrebu vody z verejného vodovodu na tonu výrobkov vyrobených v našich výrobných procesoch.
NORMY BEZPEČNOSTI POTRAVÍN
Dôsledne dodržiavame normy kvality a bezpečnosti potravín Lindt & Sprüngli.
TRANSPARENTNÁ A ZODPOVEDNÁ KOMUNIKÁCIA
Naše výrobky sú inzerované a uvádzané na trh v súlade s národným a medzinárodným právom. Naša reklama nemá za cieľ ovplyvňovať deti, vyzývame k zodpovednej spotrebe a transparentne poskytujeme informácie o nutričnej hodnote našich výrobkov.
BEZPEČNÉ PRACOVNÉ PROSTREDIE
Stanovili sme si cieľ trvalého znižovania bezpečnostných rizík a chceme dosiahnuť naplnenie našej dlhodobej vízie nulového počtu nehôd s pracovným úrazom vyžadujúcim pracovnú neschopnosť.
BEZÚHONNÉ OBCHODNÉ SPRÁVANIE
Nepodieľame sa na žiadnych korupčných praktikách ani na konaní poškodzujúcom hospodársku súťaž.
REŠPEKT K ĽUDSKÝM PRÁVAM
Naše opatrenia zamerané na dodržiavanie ľudských práv a riešenia významných problémov sú priebežne integrované do nášho podnikania.
Udržateľné zdroje lieskových orechov
Hlavnou prísadou niektorých našich čokoládových produktov sú celé nespracované lieskové orechy. Získajte informácie o tom, ako sa snažíme zaručiť, že všetky naše lieskové orechy pochádzajú z udržateľných programov.
Certifikácia na preukázanie udržateľnosti pestovania palmového oleja (RSPO)
Chápeme, aký vplyv môže mať nekontrolovaná kultivácia palmového oleja na dažďové pralesy a biodiverzitu. Neustále preto monitorujeme používanie palmového oleja v našich produktoch a zaväzujeme sa nakupovať výlučne udržateľný palmový olej s certifikátom RSPO.
Recyklovateľné balenie
Snažíme sa dosiahnuť rovnováhu medzi vizuálne lákavým balením a kvalitatívnymi aspektmi ochrany produktov. Keď je to možné, vždy sa snažíme zmenšovať balenia a používať recyklovateľné materiály.
Znižovanie emisií CO2
Energia sa spotrebúva v rôznych fázach výroby čokolády, napríklad na ohrievanie, chladenie a prepravu. Pri všetkých týchto postupoch môžu vznikať emisie skleníkových plynov. Zaväzujeme sa vytvoriť vedecky podložený cieľ zameraný na emisie z celého nášho hodnotového reťazca a z dlhodobého hľadiska chceme dosiahnuť čisté nulové emisie.