Náš vlastný udržateľný model získavania zdrojov nám umožňuje sledovať kakaové bôby až k ich pôvodnému zdroju. Vďaka tomu môžeme podporovať farmárov, ich rodiny a komunity v danej oblasti podľa ich špecifických miestnych potrieb.
Vysokokvalitné kakaové bôby sú srdcom našich čokolád
Spoločnosť Lindt & Sprüngli prijíma zodpovednosť za všetky etapy: od výberu kakaových bôbov až po výrobu finálnych čokoládových produktov. To znamená, že čokoládu vyrábame tzv. „od bôbu po tabuľku“. Chápeme, že skutočne zmysluplný vplyv na miestne podmienky máme len vtedy, keď presne vieme, odkiaľ kakaové bôby pochádzajú, kto ich pestuje a ako sa šľachtia. Presne preto sme vytvorili vlastný program udržateľnosti zameraný na kakaové bôby - farmársky program spoločnosti Lindt & Sprüngli.
Pýšime sa tým, že v čokoládach používame kakaové bôby z nášho farmárskeho programu. Od roku 2020 pochádza 100 % kakaových bôbov z vystopovateľných zdrojov, ktoré externe preverila nezávislá tretia strana. Ide o významný krok k dosiahnutiu nášho cieľa, že do roku 2025 chceme získavať všetky kakaové produkty (bôby, maslo, prášok) prostredníctvom udržateľných programov.
NÁŠ ZÁVÄZOK
Zaväzujeme sa
Od roku 2020 pochádza 100% kakaových bôbov z vystopovateľných zdrojov, ktoré externe preverila nezávislá tretia strana.
Celosvetový dosah
Do nášho farmárskeho programu je zapojených približne 80 000 pestovateľov kakaových bôbov zo všetkých krajín, z ktorých dovážame kakaové bôby.
Sme oddaní
Každoročne do farmárskeho programu investujeme viac ako 10 miliónov USD.
Detailný prehľad nášho farmárskeho programu
Farmársky program spoločnosti Lindt & Sprüngli pozostáva zo štyroch pilierov
Pilier č. 1 – vystopovateľnosť a organizácia farmárov
Pilier č. 2 – školenie a odovzdávanie vedomostí
Pilier č. 3 – investície do rozvoja farmárov a komunity
Pilier č. 4 – overovanie a neustály pokrok
Ďalšie informácie o krokoch, ktoré robíme na zlepšovanie životov našich farmárov, ich rodín a komunít, nájdete na našej webovej lokalite zameranej na farmársky program.
Od roku 2008 spoločnosť Lindt & Sprüngli zrekonštruovala 33 škôl v prospech 4 862 detí.
BEZPEČNÝ PRÍSTUP K ČISTEJ VODE
PODPORA FARMÁROV A ICH RODÍN
V rámci farmárskeho programu spoločnosti Lindt & Sprüngli pracuje s pestovateľmi kakaových bôbov približne 443 nadšených terénnych školiteľov.
Clean and safe water access
Empowerment through education
Support for farmers and their families
Protecting the planet
Naše záväzky pre lepší zajtrajšok
UDRŽATEĽNÉ KAKAO
V roku 2025 sa bude 100 % kakaových produktov získavať z udržateľného programu získavania zdrojov
ŽIADNE ODLESŇOVANIE
V roku 2025 bude celý dodávateľský reťazec kakaových produktov oslobodený od odlesňovania
UDRŽATEĽNÉ ZDROJE
80 % našich výdavkov na nákup surovín a baliacich materiálov, ktorý výrazne ohrozujú udržateľnosť, je zahrnutých v udržateľnom programe financovania.
ZNIŽOVANIE ČOKOLÁDOVÉHO ODPADU
V roku 2025 o polovicu znížime objem čokoládového odpadu na tonu vyrobených produktov
ŽENY VO VEDENÍ
V roku 2025 budú ženy tvoriť 40 % členov vyššieho manažmentu
CO2 A ŽIVOTNÉ PROSTREDIE
Zaväzujeme sa definovať vedecky podložený cieľ (zahŕňajúci oblasti 1, 2 a 3) na dosiahnutie čistých nulových emisií z dlhodobého hľadiska, ktorý oznámime najneskôr do roku 2023
ZNÍŽENIE SPOTREBY VODY
Do roku 2025 sa usilujeme o 10 % zníženie spotreby komunálnej vody odobranej v našom výrobnom procese na jednu vyrobenú tonu
ŠTANDARDY KVALITY
Dodržiavame normy spoločnosti Lindt & Sprüngli týkajúce sa kvality a bezpečnosti potravín.
LEGISLATÍVA TÝKAJÚCA SA REKLÁM
Naše produkty sa uvádzajú na trh a propagujú v súlade s národnými a medzinárodnými právnymi predpismi
BEZPEČNÉ PRACOVISKO
Neustále sa snažíme zefektívňovať bezpečnostné opatrenia na dosiahnutie našej dlhodobej vízie úplne eliminovať úrazy a s nimi spojenú časovú stratu
BOJ PROTI KORUPCII
Nezúčastňujeme sa na žiadnych korupčných aktivitách ani činnostiach v rozpore s pravidlami čestnej hospodárskej súťaže
Udržateľné zdroje lieskových orechov
Hlavnou prísadou niektorých našich čokoládových produktov sú celé nespracované lieskové orechy. Získajte informácie o tom, ako sa snažíme zaručiť, že všetky naše lieskové orechy pochádzajú z udržateľných programov.
Certifikácia na preukázanie udržateľnosti pestovania palmového oleja (RSPO)
Chápeme, aký vplyv môže mať nekontrolovaná kultivácia palmového oleja na dažďové pralesy a biodiverzitu. Neustále preto monitorujeme používanie palmového oleja v našich produktoch a zaväzujeme sa nakupovať výlučne udržateľný palmový olej s certifikátom RSPO.
Recyklovateľné balenie
Snažíme sa dosiahnuť rovnováhu medzi vizuálne lákavým balením a kvalitatívnymi aspektmi ochrany produktov. Keď je to možné, vždy sa snažíme zmenšovať balenia a používať recyklovateľné materiály.
Znižovanie emisií CO2
Energia sa spotrebúva v rôznych fázach výroby čokolády, napríklad na ohrievanie, chladenie a prepravu. Pri všetkých týchto postupoch môžu vznikať emisie skleníkových plynov. Zaväzujeme sa vytvoriť vedecky podložený cieľ zameraný na emisie z celého nášho hodnotového reťazca a z dlhodobého hľadiska chceme dosiahnuť čisté nulové emisie.