Your company account is blocked and you cannot place orders. If you have questions, please contact your company administrator.

LINDT DIFFERENCE

Unikátny vynález Lindt

Je rozdiel medzi čokoládou a čokoládou Lindt. Odhaľte tajomstvo dokonalej čokolády...



Unikátny vynález Lindt

Čokoláda, ktorá pôvodne prišla do Európy, sa líšila od čokolády, ktorú poznáme teraz; bola drsná a suchá – určite sa nerozpúšťala v ústach!

Rok 1879 bol pre čokoládu revolučným rokom. Bol to rok, kedy Rodolphe Lindt objavil konšovanie. Tento nový proces vyprodukoval najchutnejšiu čokoládu s hodvábnou, hladkou, zamatovou textúrou, ktorá sa odvtedy stala synonymom pre čokoládu Lindt.

Príbeh objavenia konšovania

Rodolphe Lindt sníval o výrobe najhodvábnejšej, najhladšej čokolády. Investoval do vybavenia z druhej ruky a dal sa do hľadania perfektného receptu; pracujúc neúnavne na experimentovaní so svojimi receptami.

Jeden piatok večer Lindt odišiel z továrne a nechal miešací stroj zapnutý. Či to bola nehoda alebo zámerný čin génia – môžeme len hádať.

Stroj bežal celý víkend. V pondelok ráno, keď sa Lindt vrátil, zistil, že sa mu jeho sen zhmotnil pred očami. V miešacom stroji bola najlesklejšia, najhladšia roztopená čokoláda.

V priebehu rokov bol proces nepretržite zdokonalovaný až doteraz. Teraz sa priekopnícky vynález Lindta používa naprieč týmto priemyslom – pre potešenie milovníkov čokolády na celom svete.


Konšovanie

Konšovanie je kľúčovým krokom v procese výroby čokolády, kde sa chuť a textúra zjemňuje nepretržitým miešaním pri vysokej teplote.
 
 

Ako konšovanie funguje

Procesy praženia a mletia čistej kakaovej hmoty (tiež známej ako kakaová masa). Potom to skombinujeme s množstvom prísad najlepšej kvality – ako cukor a mlieko – pred opätovným jemným mletím na prípravu zmesi do konšovacieho stroja.

Naše najmodernejšie konšovacie stroje pracujú v dlhom, dôkladne naplánovanom procese, ktorý zahŕňa intenzívne mixovanie, miešanie a prevzdušňovanie zohriatej tekutej čokolády, aby sa eliminovala nechcená kyslosť a trpkosť (tento proces nie je nepodobný odparovaniu). Tento čas konšovania tiež rozpustí akékoľvek neželané hrudky, aby sa vytvorila luxusná, jemná čokoládová textúra. Keď je tento krok ukončený, čokoláda je pripravená na transformáciu do našich slávnych čokoládových diel Lindt.

Dôležité dátumy v histórii čokolády

3500 B.C.

Prvé použitie kakaových bôbov v Santa Ana (La Florida) v Ekvádore, kultúrou Mayo-Chinchipe

 

1830

Predtým vychutnávaná len ako nápoj, prvá tuhá čokoláda bola vytvorená britskou značkou J. S. Fry and Sons

 

1879

Rodolphe Lindt objavil konšovací stroj, ktorý jeho sen o hodvábnej jemnej čokoláde premenil na skutočnosť

 

Kľúčové momenty v histórii Lindt



"Intenzívne miešanie počas procesu konšovania je základom hodvábne jemnej, zamatovej textúry, ktorou je čokoláda Lindt známa."

 
–Majster čokolády Lindt
 

Jedinečné postupy praženia a mletia

Najlepšie prísady