

Farmársky program spoločnosti Lindt & Sprüngli
V spoločnosti Lindt & Sprüngli sa staráme. Nielen o kvalitu našej čokolády – ale aj o našich farmárov a ich komunity. Preto sme založili náš farmársky program. Tento skvelý program nám umožňuje implementovať systém trasovania a overovania pre každý kakaový bôb, aby sme zaistili, že v našej čokoláde vždy používame len najlepšie prísady. V rovnakom čase sme schopní pracovať priamo s našimi farmármi pestujúcimi kakao, aby sme pomohli im – a ich komunitám – a podporili ich. Sme pyšní, že sme výrobcami od bôbu až po tabuľku čokolády a budeme pokračovať vo využívaní našej vášne pre čokoládu na vybudovanie spravodlivejšieho udržateľnejšieho sveta.
Ako vyberáme naše kakaové bôby
V spoločnosti Lindt & Sprüngli sa venujeme výberu a miešaniu len najlepších kakaových bôbov z udržateľných zdrojov z najlepších oblastí, kde sa pestuje kakao, na celom svete.
Chuť kakaového bôbu závisí od množstva faktorov vrátane: kde rastie, ročného obdobia, životného prostredia a procesu zberu. Vidíme krásu v jedinečnosti každého kakaového bôbu a pyšne pestujeme naše vzácne prísady v súlade s ich individuálnymi potrebami.
Naša čokoláda je výsledkom rokov obetavej oddanosti; zlepšovania vzorcov pre naše recepty – ktoré vždy zostanú dôkladne stráženým tajomstvom. Zdokonalili sme spôsob výroby čokolády vytváraním majstrovských kúskov, ktoré zakaždým vytvoria čokoládovú dokonalosť.
Najlepšie kakao v číslach
Počet kakaových bôbov, ktoré sú potrebné na výrobu
1 kg čokolády.
Priemerný počet kakaových bôbov v jednom kakaovom struku.
Približný počet kakaových bôbov, ktoré jeden kakaovníkový strom vyprodukuje za rok.
3 základné veci potrebné na prosperovanie kakaovníkových stromov
Cesta spoločnosti Lindt & Sprüngli od bôbu k tabuľke čokolády sa začína na farme. To je miesto, kde zabezpečujeme, aby kakaovníkové stromy mali ideálne podmienky, ktoré im pomáhajú prosperovať a produkovať kakaové bôby najlepšej kvality pre našu luxusnú čokoládu::
Teplé počasie: kakaovníkové stromy prosperujú pri vysokých teplotách – ideálne podmienky sú v rozsahu medzi 18 a 32 stupňami Celzia.
Výdatný dážď: hydratácia prostredníctvom dažďa je najdôležitejším klimatickým faktorom pre silný rast kakaovníkového stromu.
Množstvo tieňa: kakaovníkové stromy prosperujú v ich prirodzenom prostredí – Amazonskom dažďovom pralese – kde sú obklopené prirodzeným tieňom.


“Unikátna chuť čokolády Lindt pochádza zo starostlivého výberu a zmiešania vysokokvalitných kakaových bôbov z najlepších oblastí na svete.“
- Majster čokolády Lindt
Odkiaľ pochádzajú kakaové bôby? Nahliadnite dovnútra struku...


Kakaové zrno