LINDT DIFFERENCE

Najlepšie kakao

Je čokoláda, a potom je čokoláda Lindt.
Objavte tajomstvá čokoládovej dokonalosti...

Najlepšie kakao

Základom neporovnateľnej chuti značky Lindt je dôsledný výber, interné spracovanie a miešanie vysokokvalitných bôbov z najrenomovanejších svetových zdrojov. Naším cieľom je udržateľnosť, a preto špecializované farmárske programy Lindt & Sprüngli podporujú pestovateľov kakaových bôbov a ich komunity.

Master Chocolatier holding cocoa beans.

Farmársky program spoločnosti Lindt & Sprüngli

V spoločnosti Lindt & Sprüngli sa staráme. Nielen o kvalitu našej čokolády – ale aj o našich farmárov a ich komunity. Preto sme založili náš farmársky program. Tento skvelý program nám umožňuje implementovať systém trasovania a overovania pre každý kakaový bôb, aby sme zaistili, že v našej čokoláde vždy používame len najlepšie prísady. V rovnakom čase sme schopní pracovať priamo s našimi farmármi pestujúcimi kakao, aby sme pomohli im – a ich komunitám – a podporili ich. Sme pyšní, že sme výrobcami od bôbu až po tabuľku čokolády a budeme pokračovať vo využívaní našej vášne pre čokoládu na vybudovanie spravodlivejšieho udržateľnejšieho sveta.

Ako vyberáme naše kakaové bôby

V spoločnosti Lindt & Sprüngli sa venujeme výberu a miešaniu len najlepších kakaových bôbov z udržateľných zdrojov z najlepších oblastí, kde sa pestuje kakao, na celom svete.

Chuť kakaového bôbu závisí od množstva faktorov vrátane: kde rastie, ročného obdobia, životného prostredia a procesu zberu. Vidíme krásu v jedinečnosti každého kakaového bôbu a pyšne pestujeme naše vzácne prísady v súlade s ich individuálnymi potrebami.

Naša čokoláda je výsledkom rokov obetavej oddanosti; zlepšovania vzorcov pre naše recepty – ktoré vždy zostanú dôkladne stráženým tajomstvom. Zdokonalili sme spôsob výroby čokolády vytváraním majstrovských kúskov, ktoré zakaždým vytvoria čokoládovú dokonalosť.

 


A bag of cocoa beans.

Naše štyri druhy kakaových bôbov

Criollo – vysoko cenený kakaový bôb zbieraný len luxusnými výrobcami čokolády. Tento zriedkavý kakaový bôb tvorí len zlomok svetovej úrody kakaa a našej čokoláde poskytuje nádherne aromatickú chuť.

Trinitario – hybrid aromatického kakaového bôbu Criollo a zemitého druhu kakaa Forastero – pomenovaný po Trinidade, jeho miesta pôvodu. Trinitario dodáva našej čokoláde jemnú, plnú chuť.

Forastero – vysoko výnosný, rýchlorastúci druh, ktorý je najrozšírenejším druhom kakaa – tvorí až 90 % všetkého svetového kakaa. Forastero dodáva našej čokoláde robustný, zemitý spodný tón.

Nacional – neuveriteľne vzácna genetická zmes kakaa Forastero, Criollo a Trinitario (v spoločnosti Lindt sme vytvorili našu vlastnú jedinečnú zmes). Tento ekvádorský druh pridáva našej čokoláde bohaté, kvetinové tóny.

Najlepšie kakao v číslach

800

Počet kakaových bôbov, ktoré sú potrebné na výrobu
1 kg čokolády.

 

40

Priemerný počet kakaových bôbov v jednom kakaovom struku.

 

 

1000

Približný počet kakaových bôbov, ktoré jeden kakaovníkový strom vyprodukuje za rok.

 

3 základné veci potrebné na prosperovanie kakaovníkových stromov

Cesta spoločnosti Lindt & Sprüngli od bôbu k tabuľke čokolády sa začína na farme. To je miesto, kde zabezpečujeme, aby kakaovníkové stromy mali ideálne podmienky, ktoré im pomáhajú prosperovať a produkovať kakaové bôby najlepšej kvality pre našu luxusnú čokoládu::

Teplé počasie: kakaovníkové stromy prosperujú pri vysokých teplotách – ideálne podmienky sú v rozsahu medzi 18 a 32 stupňami Celzia.

Výdatný dážď: hydratácia prostredníctvom dažďa je najdôležitejším klimatickým faktorom pre silný rast kakaovníkového stromu.

Množstvo tieňa: kakaovníkové stromy prosperujú v ich prirodzenom prostredí – Amazonskom dažďovom pralese – kde sú obklopené prirodzeným tieňom.


Cocoa tree in the rainforest.Cocoa tree in the rainforest.

“Unikátna chuť čokolády Lindt pochádza zo starostlivého výberu a zmiešania vysokokvalitných kakaových bôbov z najlepších oblastí na svete.“

- Majster čokolády Lindt

Odkiaľ pochádzajú kakaové bôby? Nahliadnite dovnútra struku...

Diagram of the inside of a cocoa pod.Diagram of the inside of a cocoa pod.

Kakaové zrno

Čokoláda v jej najčistejšej forme, kakaové zrná sú kúsky vysušených a fermentovaných kakaových bôbov, ktoré zostanú, keď sa vyberú zo škrupiny.

 

Majstrovské finále

Jedinečné postupy praženia a mletia