LINDT DIFFERENCE

Jedinečné postupy praženia a mletia

Je rozdiel medzi čokoládou a čokoládou Lindt. Odhaľte tajomstvo dokonalej čokolády...


Jedinečné postupy praženia a mletia

Pri jedinečnom procese, ktorý sme zdokonaľovali celé desaťročia, Majstri čokolády Lindt pražia bôby na dosiahnutie optimálnej chuti a melú ich úplne najemno, čo je kľúčové na dosiahnutie vynikajúcej chuti značky Lindt.

Master Chocolatier roasting cocoa

Ako melieme naše bôby?


„Praženie kakaových bôbov zvýrazní ich bohaté čokoládové tóny.“

- Majster čokolády Lindt


Ako pripravujeme naše kakaové bôby na praženie a mletie: 5 kľúčových krokov

1. Zber kakaových bôbov.

2.  Fermentácia a sušenie.

3. Čistenie.

4. Oddelenie kakaových zŕn od škrupín kakaových bôbov pomocou silného prúdu vzduchu.

5. Naparovanie kakaových zŕn.

Potom je čas na praženie a mletie...

Fukár

Na prípravu kakaových bôbov na praženie. Tento proces zahŕňa použitie prúdu vzduchu na oddelenie škrupín kakaových bôbov od kakaových zŕn.
 
 

Praženie a mletie kakaových bôbov v číslach

35

Vône, ktoré sú prítomné v opraženom kakaovom bôbe

 

139

Roky, za ktoré Lindt praží a melie svoju jedinečnú zmes kakaových bôbov

 

1776

Rok, v ktorom francúzsky vynálezca pán Dubuisson vytvoril prvý stolný mlynček na mletie kakaových bôbov

 


Ako pražíme naše bôby?


História praženia a mletia kakaových bôbov

Pred storočiami, keď pôvodne prišli do Európy, kakaové bôby boli pražené nad ohňom a často sa mleli mlynmi na múku. Tak sa vyrábala pieskovitá čokoláda s veľmi slabou chuťou. Našťastie proces výroby čokolády prešiel odvtedy dlhú cestu. V spoločnosti Lindt & Sprüngli považujeme praženie a mletie za dve z našich špecialít.

Vieme, že úspešné praženie závisí od načasovania a teploty. Rozumieme našim kakaovým bôbom a našli sme recept na vytiahnutie väčšiny chuti z každého jedného bôbu.

Potom našu čokoládu melieme na unikátny jemný produkt – preto je naša čokoláda taká zamatová a jemná.