Ako melieme naše bôby?
„Praženie kakaových bôbov zvýrazní ich bohaté čokoládové tóny.“
- Majster čokolády Lindt
Fukár
Na prípravu kakaových bôbov na praženie. Tento proces zahŕňa použitie prúdu vzduchu na oddelenie škrupín kakaových bôbov od kakaových zŕn.
Praženie a mletie kakaových bôbov v číslach
Vône, ktoré sú prítomné v opraženom kakaovom bôbe
Roky, za ktoré Lindt praží a melie svoju jedinečnú zmes kakaových bôbov
Rok, v ktorom francúzsky vynálezca pán Dubuisson vytvoril prvý stolný mlynček na mletie kakaových bôbov
Ako pražíme naše bôby?
História praženia a mletia kakaových bôbov
Pred storočiami, keď pôvodne prišli do Európy, kakaové bôby boli pražené nad ohňom a často sa mleli mlynmi na múku. Tak sa vyrábala pieskovitá čokoláda s veľmi slabou chuťou. Našťastie proces výroby čokolády prešiel odvtedy dlhú cestu. V spoločnosti Lindt & Sprüngli považujeme praženie a mletie za dve z našich špecialít.
Vieme, že úspešné praženie závisí od načasovania a teploty. Rozumieme našim kakaovým bôbom a našli sme recept na vytiahnutie väčšiny chuti z každého jedného bôbu.
Potom našu čokoládu melieme na unikátny jemný produkt – preto je naša čokoláda taká zamatová a jemná.