Važení zakazníci, z dôvodu očakavaných vysokých teplôt a pracovného voľna, dňa 5.7.2022 budú všetky objednávky vytvorené od 1.7.2022 až 5.7.2022 odoslané v stredu, dňa 6.7.2022.
Ďakujeme za pochopenie
Free Delivery on orders over £50
Shipped with care
ČOKOLÁDOVÝ FESTIVAL -30% na všetko! Použitie v košíku: FESTIVAL30
Vážený zakazníci, Vzhľadom na veľký počet objednávok budú nové firemné objednávky vyhodnotené a spracované po 6.12.23 podľa stavu zásob. ďakujeme
Ak chcete využiť propagačné akcie ako "2+1", "2+2", "3+1" a iné, musíte do košíka pridať CELKOVÝ počet propagačných položiek. Zľava na najlacnejší výrobok sa automaticky vypočíta v súhrne košíka.
Použite kód XMASS_MAGIC v košíku a neplaťte za doručenie od 14,99€.
The Lindt Difference - 2 Jedinečné postupy praženia a mletia| SK
LINDT DIFFERENCE
Jedinečné postupy praženia a mletia
Je rozdiel medzi čokoládou a čokoládou Lindt. Odhaľte tajomstvo dokonalej čokolády...
Jedinečné postupy praženia a mletia
Pri jedinečnom procese, ktorý sme zdokonaľovali celé desaťročia, Majstri čokolády Lindt pražia bôby na dosiahnutie optimálnej chuti a melú ich úplne najemno, čo je kľúčové na dosiahnutie vynikajúcej chuti značky Lindt.
Ako melieme naše bôby?
„Praženie kakaových bôbov zvýrazní ich bohaté čokoládové tóny.“
- Majster čokolády Lindt
Ako pripravujeme naše kakaové bôby na praženie a mletie: 5 kľúčových krokov
1. Zber kakaových bôbov.
2. Fermentácia a sušenie.
3. Čistenie.
4. Oddelenie kakaových zŕn od škrupín kakaových bôbov pomocou silného prúdu vzduchu.
5. Naparovanie kakaových zŕn.
Potom je čas na praženie a mletie...
Fukár
Na prípravu kakaových bôbov na praženie. Tento proces zahŕňa použitie prúdu vzduchu na oddelenie škrupín kakaových bôbov od kakaových zŕn.
Praženie a mletie kakaových bôbov v číslach
35
Vône, ktoré sú prítomné v opraženom kakaovom bôbe
139
Roky, za ktoré Lindt praží a melie svoju jedinečnú zmes kakaových bôbov
1776
Rok, v ktorom francúzsky vynálezca pán Dubuisson vytvoril prvý stolný mlynček na mletie kakaových bôbov
Ako pražíme naše bôby?
História praženia a mletia kakaových bôbov
Pred storočiami, keď pôvodne prišli do Európy, kakaové bôby boli pražené nad ohňom a často sa mleli mlynmi na múku. Tak sa vyrábala pieskovitá čokoláda s veľmi slabou chuťou. Našťastie proces výroby čokolády prešiel odvtedy dlhú cestu. V spoločnosti Lindt & Sprüngli považujeme praženie a mletie za dve z našich špecialít.
Vieme, že úspešné praženie závisí od načasovania a teploty. Rozumieme našim kakaovým bôbom a našli sme recept na vytiahnutie väčšiny chuti z každého jedného bôbu.
Potom našu čokoládu melieme na unikátny jemný produkt – preto je naša čokoláda taká zamatová a jemná.