ČOKOLÁDOVÝ FESTIVAL -30% na všetko! Kód: FESTIVAL30 *Zľavu nie je možné kombinovať s ostatnými promo akciami
Ak chcete využiť propagačné akcie ako "2+1", "2+2", "3+1" a iné, musíte do košíka pridať CELKOVÝ počet propagačných položiek. Zľava na najlacnejší výrobok sa automaticky vypočíta v súhrne košíka.
Ak teplota prekročí 25 stupňov, objednávky v piatok počas celého leta neposielame.
Važení zakazníci, z dôvodu očakavaných vysokých teplôt a pracovného voľna, dňa 5.7.2022 budú všetky objednávky vytvorené od 1.7.2022 až 5.7.2022 odoslané v stredu, dňa 6.7.2022.
Ďakujeme za pochopenie
Majstri chocolatieri zo spoločnosti Lindt priniesli do klasických rakúskych lineckých koláčikov, ktoré sú preslávené chutnou ovocnou plnkou, svoje kúzlo tým, že do nich pridali našu dekadentnú tmavú čokoládu EXCELLENCE 85 % Cocoa Dark Chocolate. Tejto maškrte určite neodoláte.
Tip od chocolatiera
V tomto recepte sme použili malinový džem, no vy môžete experimentovať s rôznymi príchuťami džemov a ovocných nátierok. Skvelá je aj jahodová či čerešňová príchuť.
Nakrájanú čokoládu vložte do tepluvzdornej misky a umiestnite ju nad kastról s horúcou vodou. Miešajte, kým sa neroztopí dohladka. Odložte ju zo sporáka a nechajte vychladnúť.
Krok 2.
V ďalšej miske zmiešajte múku, mleté mandle, kakaový prášok a soľ. V miske mixéra (alebo použite väčšiu misku a elektrický ručný mixér) miešajte pri strednej rýchlosti maslo a všetok cukor približne minútu alebo kým sa všetko neprepojí. Podľa potreby zoškrabte steny misky.
Krok 3.
Primiešajte vajce, vanilkový extrakt a napokon roztopenú čokoládu, kým sa všetko dobre neprepojí. Prisypte múku a miešajte pri nízkej rýchlosti, kým nevymiesite hladké cesto.
Krok 4.
Cesto rozdeľte na polovicu, vytvorte ploché disky, prikryte ich fóliou a nechajte 1 hodinu chladnúť.
Krok 5.
Na niekoľko plechov položte papier na pečenie.
Krok 6.
Vaľkanie: veľký kus fólie poprášte kakaovým práškom a umiestnite naň 1 disk. Aj cesto jemne poprášte kakaom a umiestnite naň ďalší kus fólie. Cesto vyvaľkajte na 3 mm (nie hrubšie ako 6 mm). Pomocou 5 cm okrúhleho vykrajovača vytvorte krúžky. Tento postup zopakujte s druhým diskom. Dbajte na to, aby ste vytvorili párny počet krúžkov.
Krok 7.
Pomocou malého 2 cm alebo 2,5 cm vykrajovača v tvare hviezdy vykrojte v strede polovice krúžkov hviezdičku. Zvyšné kúsky cesta znova vyvaľkajte. 2,5 cm koláčiky rozdeľte na pripravené plechy tak, aby sa nedotýkali. Nechajte ich 30 minút chladnúť. Predhrejte rúru na 180 °C/160 s ventilátorom/plyn č. 4.
Krok 8.
Koláčiky pečte približne 8 až 10 minút alebo dovtedy, kým nebudú mať pevné okraje. Možno ich budete musieť piecť v niekoľkých sériách. Plechy nechajte 5 minút chladnúť a až potom ich umiestnite na rošt, aby úplne vychladli.
Krok 9.
Na spodnú časť celých koláčikov natrite tenkú vrstvu džemu a spojte ich s koláčikmi s vykrojenou hviezdičkou.