Važení zakazníci, z dôvodu očakavaných vysokých teplôt a pracovného voľna, dňa 5.7.2022 budú všetky objednávky vytvorené od 1.7.2022 až 5.7.2022 odoslané v stredu, dňa 6.7.2022.
Ďakujeme za pochopenie
Free Delivery on orders over £50
Shipped with care
ČOKOLÁDOVÝ FESTIVAL -30% na všetko! Použitie v košíku: FESTIVAL30
Vážený zakazníci, Vzhľadom na veľký počet objednávok budú nové firemné objednávky vyhodnotené a spracované po 6.12.23 podľa stavu zásob. ďakujeme
Ak chcete využiť propagačné akcie ako "2+1", "2+2", "3+1" a iné, musíte do košíka pridať CELKOVÝ počet propagačných položiek. Zľava na najlacnejší výrobok sa automaticky vypočíta v súhrne košíka.
Použite kód XMASS_MAGIC v košíku a neplaťte za doručenie od 14,99€.
Majstri chocolatieri zo spoločnosti Lindt priniesli do klasických rakúskych lineckých koláčikov, ktoré sú preslávené chutnou ovocnou plnkou, svoje kúzlo tým, že do nich pridali našu dekadentnú tmavú čokoládu EXCELLENCE 85 % Cocoa Dark Chocolate. Tejto maškrte určite neodoláte.
Tip od chocolatiera
V tomto recepte sme použili malinový džem, no vy môžete experimentovať s rôznymi príchuťami džemov a ovocných nátierok. Skvelá je aj jahodová či čerešňová príchuť.
Nakrájanú čokoládu vložte do tepluvzdornej misky a umiestnite ju nad kastról s horúcou vodou. Miešajte, kým sa neroztopí dohladka. Odložte ju zo sporáka a nechajte vychladnúť.
Krok 2.
V ďalšej miske zmiešajte múku, mleté mandle, kakaový prášok a soľ. V miske mixéra (alebo použite väčšiu misku a elektrický ručný mixér) miešajte pri strednej rýchlosti maslo a všetok cukor približne minútu alebo kým sa všetko neprepojí. Podľa potreby zoškrabte steny misky.
Krok 3.
Primiešajte vajce, vanilkový extrakt a napokon roztopenú čokoládu, kým sa všetko dobre neprepojí. Prisypte múku a miešajte pri nízkej rýchlosti, kým nevymiesite hladké cesto.
Krok 4.
Cesto rozdeľte na polovicu, vytvorte ploché disky, prikryte ich fóliou a nechajte 1 hodinu chladnúť.
Krok 5.
Na niekoľko plechov položte papier na pečenie.
Krok 6.
Vaľkanie: veľký kus fólie poprášte kakaovým práškom a umiestnite naň 1 disk. Aj cesto jemne poprášte kakaom a umiestnite naň ďalší kus fólie. Cesto vyvaľkajte na 3 mm (nie hrubšie ako 6 mm). Pomocou 5 cm okrúhleho vykrajovača vytvorte krúžky. Tento postup zopakujte s druhým diskom. Dbajte na to, aby ste vytvorili párny počet krúžkov.
Krok 7.
Pomocou malého 2 cm alebo 2,5 cm vykrajovača v tvare hviezdy vykrojte v strede polovice krúžkov hviezdičku. Zvyšné kúsky cesta znova vyvaľkajte. 2,5 cm koláčiky rozdeľte na pripravené plechy tak, aby sa nedotýkali. Nechajte ich 30 minút chladnúť. Predhrejte rúru na 180 °C/160 s ventilátorom/plyn č. 4.
Krok 8.
Koláčiky pečte približne 8 až 10 minút alebo dovtedy, kým nebudú mať pevné okraje. Možno ich budete musieť piecť v niekoľkých sériách. Plechy nechajte 5 minút chladnúť a až potom ich umiestnite na rošt, aby úplne vychladli.
Krok 9.
Na spodnú časť celých koláčikov natrite tenkú vrstvu džemu a spojte ich s koláčikmi s vykrojenou hviezdičkou.