Čokoládové a malinové palacinky

Užite si brunch, aký ste doteraz nezažili, s týmito dekadentnými čokoládovými a malinovými palacinkami. Predstavte si ľahké a nadýchané palacinky poliate luxusnou malinovou šťavou Lindt EXCELLENCE Raspberry Intense Dark Chocolate a na nich šľahačku a veľké šťavnaté maliny. Nebude sa vám chcieť čakať až do víkendu...

 

Tip od chocolatiera

Ak chcete skutočne výnimočné palacinky, šľahačku navrch naneste vreckom na zdobenie s nadstavcom v tvare hviezdy.

Jednoduché
4 - 6 ľudí

Ingrediencie

  • Palacinky:
  • 284 ml cmaru
  • 75 ml mlieka
  • 1 veľké vajce
  • 1 čajová lyžička vanilkového extraktu
  • 150 g univerzálnej múky
  • 2 polievkové lyžice kakaového prášku
  • 2 čajové lyžičky prášku na pečenie
  • ½ čajovej lyžičky sódy bikarbóny
  • 35 g krupicového cukru
  • 50 g roztopeného masla
  • Slnečnicový olej na pečenie
  • Servírovanie:
  • 150 g nakrájanej horkej čokolády Lindt EXCELLENCE Raspberry Intense Dark Chocolate
  • 250 ml smotany na šľahanie
  • 25 g mletého cukru
  • 250 g malín
  • Na hoblinky nastrúhaná horká čokoláda Lindt EXCELLENCE 70 % Dark Chocolate

Metóda

Krok 1.

Rozmiešajte v malej nádobe cmar, mlieko, vajce, vanilkový extrakt a roztopené maslo a zmes odložte nabok.

Krok 2.

Do veľkej misy preosejte múku, kakaový prášok, prášok na pečenie a sódu bikarbónu. Pridajte cukor a všetko premiešajte.

Krok 3.

V strede urobte jamku a postupne do nej prilievajte tekutú zmes. Miešajte, kým nevznikne hladké husté cesto. Nechajte ho 15 minút odstáť.

Krok 4.

Medzitým vložte nakrájanú horkú čokoládu Lindt EXCELLENCE Raspberry Intense Dark Chocolate do tepluvzdornej misky a dajte ju nad kastról s horúcou vodou. Pravidelne premiešavajte, kým sa čokoláda nerozpustí. Dávajte pozor, aby sa neprehriala. Odložte ju zo sporáka a nalejte do nádoby.

Krok 5.

Pomocou elektrického mixéra vymiešajte šľahačku s mletým cukrom, kým sa nevytvorí tuhá pena. Dávajte pozor, aby ste zmes neprešľahali. Odložte ju nabok.

Krok 6.

Do nepriľnavej panvice nalejte trošku slnečnicového oleja a nastavte strednú teplotu. Po rozpálení na panvicu nalejte pol naberačky cesta a opatrne ho rozotrite tak, aby ste vytvorili malú placku.

Krok 7.

Palacinku nechajte piecť 1 – 2 minúty alebo kým sa na nej nezačnú tvoriť bublinky. Nepokúšajte sa s ňou manipulovať. Otočte ju pomocou stierky alebo varešky a pečte ju ďalšiu minútu alebo kým nebude dostatočne pevná.

Krok 8.

Palacinky pečte po niekoľkých kusoch a podľa potreby na panvicu nanášajte dostatočné množstvo oleja.

Krok 9.

Palacinky podávajte s kopčekom šľahačky, pokvapkajte ich roztopenou horkou čokoládou EXCELLENCE Raspberry Intense Dark Chocolate a nasypte na ne čerstvé maliny a hoblinky z horkej čokolády. Zvyšnú šťavu a šľahačku podávajte ako prílohu.

Recenzie

Write Your Own Review
You're reviewing: Čokoládové a malinové palacinky