ČOKOLÁDOVÝ FESTIVAL -30% na všetko! Kód: FESTIVAL30 *Zľavu nie je možné kombinovať s ostatnými promo akciami
Ak chcete využiť propagačné akcie ako "2+1", "2+2", "3+1" a iné, musíte do košíka pridať CELKOVÝ počet propagačných položiek. Zľava na najlacnejší výrobok sa automaticky vypočíta v súhrne košíka.
Ak teplota prekročí 25 stupňov, objednávky v piatok počas celého leta neposielame.
Važení zakazníci, z dôvodu očakavaných vysokých teplôt a pracovného voľna, dňa 5.7.2022 budú všetky objednávky vytvorené od 1.7.2022 až 5.7.2022 odoslané v stredu, dňa 6.7.2022.
Ďakujeme za pochopenie
Babka je tradičná židovská brioška alebo koláč pôvodom z Poľska, ktorý sa preslávil po celom svete. Pochuťte si na nádherných sladkých pletencoch ochutených škoricou a dekadentnou horkou čokoládou. Pochúťka na raňajky, brunch alebo ako maškrta.
Tip od chocolatiera
Výborná je s čerstvým bobuľovým ovocím, no horkú čokoládu EXCELLENCE 70 % Cocoa Dark Chocolate môžete tiež vymeniť za čokoládu EXCELLENCE Raspberry Intense a dopriať si ovocnú príchuť.
Vymastite dve formy s rozmermi 23 x 13 cm (2 l) a položte do nich papier na pečenie. Dbajte na to, aby papier po bokoch prečnieval v dostatočnej dĺžke.
Krok 2.
Do misky mixéra pridajte vodu, 1 čajovú lyžičku cukru a droždie. Zmes nechajte odstáť 8 až 10 minút alebo dovtedy, kým nespení.
Krok 3.
Pridajte mlieko, 2 vajcia a roztopené maslo.
Krok 4.
V ďalšej miske zmiešajte múku, zvyšný cukor a soľ.
Krok 5.
Tieto prísady pridajte do zmesi s vajcom a pomocou nadstavca s hákom na miesenie mieste cesto pri nízkej rýchlosti 3 až 4 minúty.
Krok 6.
Zoškrabte cesto zo stien misky a miešajte pri strednej rýchlosti 5 až 7 minút alebo dovtedy, kým nebude hladké a elastické (cesto by nemalo byť suché, no ani lepkavé).
Krok 7.
Vložte ho do vymastenej misky, prikryte ho fóliou a nechajte vykysnúť na teplom mieste približne 1 hodinu alebo kým nebude mať dvojnásobný objem.
Krok 8.
Medzitým pripravte plnku. Do kuchynského robota vložte nakrájanú čokoládu s vlašskými orechmi (ak ich chcete použiť), cukrom a škoricou. Všetko nahrubo pomeľte.
Krok 9.
Zmes nasypte do misky a vmiešajte zmäknuté maslo, kým sa celá zmes dobre neprepojí.
Krok 10.
Na zľahka pomúčenom povrchu vyvaľkajte zvyšok cesta na obdĺžniky s rozmermi 38 x 28 cm.
Krok 11.
Pomocou stierky alebo zadnej strany lyžice rozotrite škoricovo-čokoládovú plnku na cesto v rovnomernej vrstve, pričom nechajte približne 1 cm okraje.
Krok 12.
Od dlhšieho konca začnite cesto pevne rolovať do valca. Cesto po dĺžke rozrežte na dve polovice a vytvorte dva valce. Každý valec potom ešte raz rozrežte na polovicu a položte ich všetky odrezanou stranou nahor vedľa seba. Vrchné konce stlačte dokopy, polovice potom navzájom pevne preplietajte a vytvorte pletenku (odrezanú stranu sa snažte otáčať nahor, aby bolo vidno vrstvy cesta a plnky, čím sa vytvorí ozdobný zatočený efekt). Tento postup zopakujte s druhým valcom.
Krok 13.
Každú pletenku položte do pripravenej formy. Prikryte ich a nechajte kysnúť 35 až 40 minút alebo dovtedy, kým nedosiahnu po vrchnú hranu formy. Rúru predhrejte na 190 °C/170 s ventilátorom.
Krok 14.
Zvyšné vajce vymiešajte so šľahačkou a touto zmesou briošky dôkladne potrite (vďaka tomu budú krásne lesklé).
Krok 15.
Približne 30 minút alebo dozlata ich pečte v strede rúry (ideálne kontrolujte kuchynským teplomerom, či je vnútorná teplota v strede 90 °C).
Krok 16.
Briošky nechajte 10 minút chladnúť vo formách a potom ich otočte a vyklopte na rošt, aby úplne vychladli.