Zlaté bonbóny z mliečnej čokolády

Tieto luxusné krémové bonbóny z mliečnej čokolády skutočne dokážu očariť, a to vďaka nádhernej zlatej ozdobe a našej najkvalitnejšej mliečnej čokoláde EXCELLENCE Extra Creamy Milk Chocolate. Ideálne na to, aby ste sa podelili s priateľmi a rodinou, prípadne niekomu dali doma vyrobený darček.

 

Tip od chocolatiera

Môžete tiež vyrobiť viacfarebné bonbóny, a to použitím našej horkej čokolády EXCELLENCE 70 % Cocoa Dark Chocolate alebo bielej čokolády EXCELLENCE White Chocolate s príchuťou vanilky. Ak tento recept pripravujete pre niekoho, kto je na bezlepkovej strave, vždy si pozrite štítok výrobcu a uistite sa, že jednotlivé prísady neobsahujú lepok.

Jednoduché
20 ľudia

Ingrediencie

  • Bonbóny:
  • 300 g najemno nakrájanej mliečnej čokolády Lindt EXCELLENCE Extra Creamy Milk Chocolate
  • 75 ml smotany na šľahanie
  • 85 g nesoleného masla nakrájaného na kocky
  • Zdobenie:
  • 200 g roztopenej mliečnej čokolády Lindt EXCELLENCE Extra Creamy Milk Chocolate (pozrite si tip)
  • Zlaté lístky, zlatá čokoládová ryža alebo zlatý prášok

Metóda

Krok 1.

Nakrájanú čokoládu vložte do tepluvzdornej misky a umiestnite ju nad kastról s horúcou vodou. Miešajte, kým sa neroztopí dohladka.

Krok 2.

Medzitým v malom kastróliku ohrejte smotanu na strednej teplote a priveďte ju do varu. Polovicu vlejte do roztopenej čokolády a zmes miešajte, kým sa neprepojí. Prilejte zvyšnú horúcu smotanu a miešajte, kým sa nerozpustí. Pridajte maslo a miešajte, kým sa nerozpustí. Zmes nechajte úplne vychladnúť.

Krok 3.

Zmes prikryte fóliou a nechajte ju chladnúť 6 až 8 hodín – ideálne cez noc. 15 minút pred ďalším krokom ju vyberte z chladničky.

Krok 4.

Na plech položte papier na pečenie.

Krok 5.

Pomocou vykrajovača na melón alebo malej naberačky na zmrzlinu naberte niekoľko porcií ganáže z mliečnej čokolády a vytvorte guľôčky. Preložte ich na pripravený plech. Nechajte ich chladnúť 1 až 2 hodiny alebo dovtedy, kým nestuhnú.

Krok 6.

Každý čokoládový bonbón celý namočte do roztopenej čokolády. Vyberte ich pomocou vidličky a nechajte odkvapkať všetku prebytočnú čokoládu. Bonbóny znova preložte na plech. Ozdobte ich zlatými lístkami, zlatou čokoládovou ryžou alebo zlatým práškom. Nechajte ich odstáť, kým čokoláda nestuhne.

Recenzie

Write Your Own Review
You're reviewing: Zlaté bonbóny z mliečnej čokolády