Puding s roztopenou čokoládou

Čo môže byť luxusnejšie ako piškótové cesto s výraznou čokoládovou príchuťou a nádherne rozmáčaným stredom LINDOR… doprajte si jedinečný pôžitok a pripravte si neodolateľne chutný recept od majstrov chocolatierov zo spoločnosti Lindt.

Tip od chocolatiera

Ak chcete dosiahnuť ovocnú príchuť, pred plnením do foriem do cesta prisypte čajovú lyžičku mrazených sušených malín. Chuť značky LINDOR vždy môžete meniť – naše kokosové bonbóny dodajú koláčiku tropickú príchuť a naša krémová biela čokoláda ho jemne prisladí.

Jednoduché
10 ľudia

Ingrediencie

  • 100 g nesoleného masla, kúsok navyše na vymastenie
  • Kakaový prášok na posypanie
  • 100 g nakrájanej tmavej čokolády Lindt EXCELLENCE 70 % Cocoa Dark Chocolate
  • 1 veľké vajce plus 1 žĺtok
  • 60 g krupicového cukru
  • Štipka morskej soli
  • 100 g univerzálnej múky
  • 10 nerozbalených bonbónov LINDOR 60 % Dark Chocolate Truffles (pozrite si tip)
  • Servírovanie (voliteľné):
  • Kvalitná vanilková zmrzlina

Metóda

Krok 1.

Predhrejte rúru na 180 °C/160 s ventilátorom/plyn č. 4. Vymastite 10 malých (približne 7 cm) tepluvzdorných misiek roztopeným maslom a poprášte ich kakaovým práškom.

Krok 2.

Maslo nakrájajte na kocky a vložte ho do tepluvzdornej misky s nakrájanou čokoládou. Misku umiestnite nad kastról s horúcou vodou a zmes opatrne premiešavajte, kým sa nerozpustí dohladka. Potom misku odložte zo sporáka, aby zmes vychladla pri izbovej teplote.

Krok 3.

Rozmiešajte vajce, žĺtok a krupicový cukor so štipkou soli, kým cesto nezbledne a nebude nadýchané. Primiešajte horúcu čokoládu a prisypte múku.

Krok 4.

Zmes rozdeľte do 10 pripravených misiek. Do každej vložte bonbón LINDOR 60 % Dark Chocolate Truffles. Zalejte ho zvyškom cesta a vrchnú časť vyhlaďte.

Krok 5.

Pečte v rúre 10 – 13 minút, kým nebudú koláčiky na okrajoch pevné, no v strede mierne trasľavé.

Krok 6.

Pred podávaním s vanilkovou zmrzlinou ich nechajte 2 minúty odstáť.

Recenzie

Write Your Own Review
You're reviewing: Puding s roztopenou čokoládou