Važení zakazníci, z dôvodu očakavaných vysokých teplôt a pracovného voľna, dňa 5.7.2022 budú všetky objednávky vytvorené od 1.7.2022 až 5.7.2022 odoslané v stredu, dňa 6.7.2022.
Ďakujeme za pochopenie
Free Delivery on orders over £50
Shipped with care
Pri všetkých akciách 2+1 musíte do košíka pridať 3 produkty a tretí dostanete zadarmo. Zľava sa vypočíta v košíku v poslednom kroku pre lacnejší produkt.
Vážení zákazníci, vždy sa snažíme poskytnúť vám čo najlepšiu ponuku. Prosím, ospravedlňte prípadné oneskorenie. V súčasnosti dodávame tovar do 5 až 7 dní. Ďakujeme, váš online tím Lindt.
Kúpte si dve balenia LINDOR 200g, 337g alebo 600g a získajte si srdce LINDOR 50g zadarmo! Akciový produkt sa v košíku objaví automaticky po splnení podmienok akcie.
Medzinárodný deň čokolády! - 20 % na všetky nezľavnené produkty. Promokód: ILoveLindt *Zľavu nieje možné kombinovať ostatnými promo akciami
Majstri chocolatieri zo spoločnosti Lindt vytvorili najdekadentnejší a diabolsky dobrý koláč s čokoládovo-syrovou plnkou a bohatou čokoládovo-kávovou polevou. A to nie je všetko – nechýba ani nádherná dekorácia zo zlatých lístkov.
Tip od chocolatiera
Na dosiahnutie hladkej čokoládovej polevy koláč polejte hneď po zapracovaní masla.
Príprava diabolsky dobrého čokoládového koláča: Predhrejte rúru na 180 °C/160 s ventilátorom/značka plynu. Vymastite a pomúčte tri okrúhle formy na koláč s priemerom 23 cm a naspodok dajte papier na pečenie. Odložte ich nabok.
Krok 2.
Vo veľkej mise zmiešajte múku, prášok na pečenie, sódu bikarbónu a soľ. Misu odložte nabok.
Krok 3.
V tepluvzdornej miske zmiešajte nakrájanú čokoládu a kakaový prášok. Zmes zalejte horúcou kávou. Nechajte ju 2 minúty odstáť. Vymiešajte ju dohladka a nechajte vychladnúť.
Krok 4.
V miske mixéra rozmiešajte maslo a všetok cukor, kým nebude zmes ľahká a nadýchaná. Postupne pridávajte vajcia a miešajte, kým sa celá zmes neprepojí. Primiešajte vanilkový extrakt a potom vychladenú čokoládovú zmes.
Krok 5.
Mixér nastavte na nízku rýchlosť a postupne na trikrát pridávajte suchú zmes a na dvakrát cmar, pričom začnite a skončite suchou zmesou. Medzi jednotlivými krokmi misku zoškrabte.
Krok 6.
Cesto rovnomerne rozdeľte do pripravených foriem a vrchnú časť vyhlaďte. Pečte 25 – 30 minút alebo dovtedy, kým zo stredu koláča nevytiahnete čistú špajdľu. Koláče nechajte úplne vychladnúť vo formách na rošte. Vyberte ich z foriem.
Krok 7.
Čokoládovo-syrová plnka: Elektrickým mixérom vymiešajte smotanový syr, kým nebude ľahký a nadýchaný. Dohladka vymiešajte maslo. Primiešajte roztopenú a vychladenú čokoládu, kakaový prášok a mletý cukor a cesto dôkladne premiešajte. Primiešajte kyslú smotanu a vanilkový extrakt, kým nebude mať cesto krémovú konzistenciu. Ak je plnka príliš mäkká na natieranie, nechajte ju na 15 až 20 minút stuhnúť v chladničke.
Krok 8.
Jeden koláč položte na rovnú dosku alebo tácku a navrch rozotrite polovicu plnky. Naň položte druhý koláč a navrch rozotrite zvyšok plnky. Úplne navrch položte tretí koláč. Všetko prikryte a pred poliatím polevou nechajte plnku chladnúť 2 až 3 hodiny.
Krok 9.
Poleva: do malého kastrólika nalejte smotanu, zohrejte ju na strednej teplote a miešajte ju, kým sa z nej nezačne pariť. Odložte ju zo sporáka a vmiešajte nakrájanú čokoládu a maslo, kým nevznikne hladká zmes.
Krok 10.
Koláč položte na stojan nad dosku alebo tácku dostatočne veľkú na to, aby zachytila prebytočnú polevu. Polevu nalejte na vrchnú časť a rozotrite ju stierkou. Koláč vložte na 1 až 2 hodiny do chladničky, aby poleva stuhla.
Krok 11.
Koláč preložte na rovnú servírovaciu tácku. Ozdobte ho zlatými lístkami a medvedíkom Lindt GOLD TEDDY.