Your company account is blocked and you cannot place orders. If you have questions, please contact your company administrator.

LINDOR Truffle Tiramisu

Dodajte tejto talianskej klasike trošku luxusu značky Lindt a vytvorte úchvatný dezert s vrstvami dlhých piškót namáčaných do kávy, sladkým krémom a roztopenými bonbónmi LINDOR Chocolate Truffles. 

 

Tip od chocolatiera

Namiesto Amaretta môžete vyskúšať kávový likér (napríklad Kahlua) a namiesto bonbónov LINDOR Milk Chocolate Truffles môžete použiť naše luxusné bonbóny LINDOR Stracciatella. Presný počet bonbónov (na ozdobenie) a dlhých piškót (na vrstvenie) bude závisieť od veľkosti a tvaru použitej nádoby. Tento recept môžete pripraviť aj bez lepku použitím bezlepkových dlhých piškót. Ak tento recept pripravujete pre niekoho, kto je na bezlepkovej strave, vždy si pozrite štítok výrobcu a uistite sa, že jednotlivé prísady neobsahujú lepok.

* POZNÁMKA: Tento recept obsahuje alkohol, a preto nie je vhodný pre deti alebo tehotné ženy.

Jednoduché
6 ľudia

Ingrediencie

  • 300 ml čerstvo uvarenej a vychladenej silnej kávy
  • 3 čajové lyžičky rumu
  • 250 ml smotany na šľahanie
  • 350 g mascarpone
  • 50 g krupicového cukru
  • 2 čajové lyžičky vanilkového extraktu
  • 3 polievkové lyžice Amaretta
  • Približne 16 dlhých piškót (pozrite si tip)
  • 7 na štvrtiny nakrájaných bonbónov LINDOR 60 % Dark Chocolate Truffles
  • 1 až 2 tabuľky horkej čokolády Lindt EXCELLENCE 70 % Cocoa Dark Chocolate
  • Zdobenie:
  • Približne 16 na polovicu nakrájaných bonbónov LINDOR Milk Chocolate Truffles (pozrite si tip)
  • Kakaový prášok na posypanie

Metóda

Krok 1.

V plytkej miske zmiešajte kávu s rumom a odložte ju nabok.

Krok 2.

Vo veľkej mise vymiešajte smotanu na šľahanie, kým sa nevytvoria mäkké kopčeky. Odložte ju nabok.

Krok 3.

V ďalšej miske miešajte približne 2 minúty alebo dohladka mascarpone s cukrom, vanilkovým extraktom a Amarettom. Postupne primiešavajte šľahačku, kým nevznikne hladká krémová zmes.

Krok 4.

Dlhé piškóty po jednej do polovice namáčajte do kávy s rumom. Dajte si záležať na tom, aby boli namočené oba konce, no nenechávajte ich ponorené príliš dlho, aby sa nerozpadli (chcete, aby absorbovali chuť a zároveň zostali v celku; farba by sa mala zľahka zmeniť a mali by trochu zmäknúť).

Krok 5.

Namočené dlhé piškóty naukladajte na dno 1,25 l oválnej nádoby (zopár piškót možno budete musieť prelomiť, aby sa presne zmestili, alebo budete musieť namočiť ďalšie, aby ste pokryli celé dno).

Krok 6.

Na piškóty rozotrite polovicu krému s mascarpone, vyhlaďte ho zadnou stranou lyžice a vytvorte rovnomernú vrstvu tak, aby ste prekryli všetky piškóty.

Krok 7.

Pomocou jemného strúhadla nastrúhajte na celú vrchnú vrstvu tabuľky horkej čokolády Lindt EXCELLENCE 70 % Cocoa Dark Chocolate (podľa tvaru nádoby možno budete potrebovať 2). Navrch rovnomerne nasypte nakrájané bonbóny LINDOR 60 % Dark Chocolate Truffles.

Krok 8.

Namočte zvyšné dlhé piškóty a pridajte ich navrch (v prípade potreby ich ešte namáčajte). Na ne rozotrite zvyšný krém s mascarpone a vyhlaďte ho ako predtým. Dezert ozdobte na polovicu nakrájanými bonbónmi LINDOR Milk Chocolate Truffles a posypte ho kakaovým práškom. Prikryte ho a nechajte chladnúť minimálne 6 hodín alebo cez noc.

Krok 9.

Podávajte chladený, prípadne ho 30 minút pred podávaním vyberte z chladničky, aby sa zahrial na izbovú teplotu, ak vám tak lepšie chutí.

Recenzie

Write Your Own Review
You're reviewing: LINDOR Truffle Tiramisu