ČOKOLÁDOVÝ FESTIVAL -30% na všetko! Kód: FESTIVAL30 *Zľavu nie je možné kombinovať s ostatnými promo akciami
Ak chcete využiť propagačné akcie ako "2+1", "2+2", "3+1" a iné, musíte do košíka pridať CELKOVÝ počet propagačných položiek. Zľava na najlacnejší výrobok sa automaticky vypočíta v súhrne košíka.
Ak teplota prekročí 25 stupňov, objednávky v piatok počas celého leta neposielame.
Važení zakazníci, z dôvodu očakavaných vysokých teplôt a pracovného voľna, dňa 5.7.2022 budú všetky objednávky vytvorené od 1.7.2022 až 5.7.2022 odoslané v stredu, dňa 6.7.2022.
Ďakujeme za pochopenie
Dodajte tejto talianskej klasike trošku luxusu značky Lindt a vytvorte úchvatný dezert s vrstvami dlhých piškót namáčaných do kávy, sladkým krémom a roztopenými bonbónmi LINDOR Chocolate Truffles.
Tip od chocolatiera
Namiesto Amaretta môžete vyskúšať kávový likér (napríklad Kahlua) a namiesto bonbónov LINDOR Milk Chocolate Truffles môžete použiť naše luxusné bonbóny LINDOR Stracciatella. Presný počet bonbónov (na ozdobenie) a dlhých piškót (na vrstvenie) bude závisieť od veľkosti a tvaru použitej nádoby. Tento recept môžete pripraviť aj bez lepku použitím bezlepkových dlhých piškót. Ak tento recept pripravujete pre niekoho, kto je na bezlepkovej strave, vždy si pozrite štítok výrobcu a uistite sa, že jednotlivé prísady neobsahujú lepok.
* POZNÁMKA: Tento recept obsahuje alkohol, a preto nie je vhodný pre deti alebo tehotné ženy.
V plytkej miske zmiešajte kávu s rumom a odložte ju nabok.
Krok 2.
Vo veľkej mise vymiešajte smotanu na šľahanie, kým sa nevytvoria mäkké kopčeky. Odložte ju nabok.
Krok 3.
V ďalšej miske miešajte približne 2 minúty alebo dohladka mascarpone s cukrom, vanilkovým extraktom a Amarettom. Postupne primiešavajte šľahačku, kým nevznikne hladká krémová zmes.
Krok 4.
Dlhé piškóty po jednej do polovice namáčajte do kávy s rumom. Dajte si záležať na tom, aby boli namočené oba konce, no nenechávajte ich ponorené príliš dlho, aby sa nerozpadli (chcete, aby absorbovali chuť a zároveň zostali v celku; farba by sa mala zľahka zmeniť a mali by trochu zmäknúť).
Krok 5.
Namočené dlhé piškóty naukladajte na dno 1,25 l oválnej nádoby (zopár piškót možno budete musieť prelomiť, aby sa presne zmestili, alebo budete musieť namočiť ďalšie, aby ste pokryli celé dno).
Krok 6.
Na piškóty rozotrite polovicu krému s mascarpone, vyhlaďte ho zadnou stranou lyžice a vytvorte rovnomernú vrstvu tak, aby ste prekryli všetky piškóty.
Krok 7.
Pomocou jemného strúhadla nastrúhajte na celú vrchnú vrstvu tabuľky horkej čokolády Lindt EXCELLENCE 70 % Cocoa Dark Chocolate (podľa tvaru nádoby možno budete potrebovať 2). Navrch rovnomerne nasypte nakrájané bonbóny LINDOR 60 % Dark Chocolate Truffles.
Krok 8.
Namočte zvyšné dlhé piškóty a pridajte ich navrch (v prípade potreby ich ešte namáčajte). Na ne rozotrite zvyšný krém s mascarpone a vyhlaďte ho ako predtým. Dezert ozdobte na polovicu nakrájanými bonbónmi LINDOR Milk Chocolate Truffles a posypte ho kakaovým práškom. Prikryte ho a nechajte chladnúť minimálne 6 hodín alebo cez noc.
Krok 9.
Podávajte chladený, prípadne ho 30 minút pred podávaním vyberte z chladničky, aby sa zahrial na izbovú teplotu, ak vám tak lepšie chutí.