Domáca čokoládová a lieskovo-oriešková nátierka

Majstri chocolatieri zo spoločnosti Lindt sa podelili o recept na nebesky lahodnú domácu čokoládovú nátierku s lieskovými orieškami, ktorá v sebe ukrýva nádherne vyváženú kombináciu našej vynikajúcej mliečnej čokolády EXCELLENCE 65 % Milk Chocolate a horkej čokolády EXCELLENCE 70 % Dark Chocolate. Ideálna nátierka na toasty, namáčanie ovocia, palacinky či vychutnávanie si len tak lyžicou priamo z pohára.

 

Tip od chocolatiera

Ak si chcete dopriať bohatšiu chuť lieskových orieškov, vymeňte horkú čokoládu EXCELLENCE 70 % Dark za našu čokoládu s praženými lieskovými orechmi EXCELLENCE Roasted Hazelnut. Vďaka kúskom piedmontských lieskových orechov bude mať o niečo chrumkavejšiu textúru. Ak tento recept pripravujete pre niekoho, kto je na bezlepkovej strave, vždy si pozrite štítok výrobcu a uistite sa, že jednotlivé prísady neobsahujú lepok.

 1 veľký alebo 2 stredne veľké poháre

Jednoduché

Ingrediencie

  • 150 g pražených lieskových orechov
  • 150 g mletého cukru
  • 125 g nakrájanej horkej čokolády Lindt EXCELLENCE 70 % Dark Chocolate
  • 80 g nakrájanej mliečnej čokolády Lindt EXCELLENCE 65 % Milk Chocolate
  • 300 ml smotany na šľahanie
  • 40 g kakaového prášku
  • 1 čajová lyžička vanilkového extraktu
  • Štipka soli

Metóda

Krok 1.

Nasypte pražené lieskové orechy do mixéra a rozmixujte ich na hladkú kašu. Podľa potreby oškrabte steny mixéra (bude to trvať približne 5 minút).

Krok 2.

Kašu preložte do misky, pridajte mletý cukor a nakrájanú čokoládu a zmes odložte nabok.

Krok 3.

Do kastrólika nalejte smotanu, pridajte kakaový prášok a vanilkový extrakt, priveďte všetko do varu a zmes stále miešajte, aby sa rozpustil kakaový prášok.

Krok 4.

Túto zmes odložte zo sporáka a nalejte ju na zmes nakrájanej čokolády s lieskovými orechmi. Pridajte štipku soli a miešajte dovtedy, kým nebude nátierka hladká a nerozpustí sa.

Krok 5.

Nátierku nalejte do veľkého pohára (alebo menších pohárov) a pred uzatvorením ju nechajte úplne vychladnúť. Skladujte na chladnom a suchom mieste približne týždeň. Pochuťte si na nej pri izbovej teplote.

Recenzie

Write Your Own Review
You're reviewing: Domáca čokoládová a lieskovo-oriešková nátierka