- Domov
- Pralinky od Lindt | SK
Pralinky: kulinársky klenot
Pralinky Lindt sú skutočným cukrárskym umením, ktoré oslavuje čokoládové remeslo a odhodlanie k precíznej práci už 175 rokov v rámci našej tradície. Naše pralinky sú vďaka delikátnej a zložito detailnej a vyváženej chuti skutočným kulinárskym klenotom od samotných švajčiarskych Majstrov čokolády Lindt.

Začiatky pralinkového umenia
Takmer každá pralinka Lindt sa začala ako nápad, koncept, náčrt. Tieto plány boli následne prenesené do kuchyne. Tu sa testujú chuťové kombinácie, tvorí sa správne vyvážená čokoláda, kombinujú sa rôzne varianty. Vzniknú tak prvé vzorky na ochutnanie. V Lindt sme všetci zahrnutí do procesu a všetky nápady sú cenené – dokonca niekoľko šťastných zákazníkov môže vyskúšať nové výrobky pred uvedením na trh. Hneď ako sme bez jedinej námietky spokojní s chuťou, tvarom a vzhľadom, vyvinie a dokončí sa balenie. A voilà, na svete je nová pralinka Lindt!
Čokoládové remeslo značky Lindt
Presná ruka, otvorená myseľ, oko bystré na detail a dobrodružný duch sú najdôležitejšie nástroje Majstrov čokolády – najmä, keď príde na komplikované, detailné pralinky. Stvorenie elegantnej a luxusnej pralinky Lindt, ktorá chutí tak dobre ako vyzerá, si však nevyžaduje iba odborné znalosti a schopnosti, ale aj odhodlanie a vášeň.


Dokonalý zvnútra navonok
Pri výrobe delikátnych praliniek zásadne používame ingrediencie najvyššej kvality, čo výrazne ovplyvňuje finálny produkt. Či už ide o domáce praženie orieškov na dosiahnutie maximálnej čerstvosti, alebo výrobu karamelu a nugátu tradičným spôsobom, ak chceme dosiahnuť najlepšiu chuť, záleží na každom detaile.
Dokončenie s dokonalosťou
Delikátne línie rozohriatej čokolády, vynikajúca hladkosť praliniek, neskutočne lesklé dokončenie, výrazne ostré hrany, ručne umiestnená skaramelizovaná mandľa. Týmito spôsobmi sú pralinky Lindt dokonale dokončené. Naozaj niečo výnimočné pre vaše vychutnanie.


Kráľovská delikatesa
Legenda hovorí, že pralinky prvýkrát vznikli omylom v 17. storočí na dvore kráľa Ľudovíta XIV. Karamel a mandle boli vytvarované do zákuska na jedno zahryznutie a následne servírované významným hosťom na bále. Keď sa čokoláda tak, ako ju dnes poznáme, stala veľmi obľúbenou na začiatku 19. storočia, začala nahradzovať karamelový základ. Tak bol stvorený kráľovský klenot kulinárstva.