- Domov
- Párovanie - káva a čokoláda | SK
Prebuďte svoje zmysly
Hľadáte niečo sladké, čo by podporilo vašu rannú kávu alebo popoludňajšie povzbudenie? Naše starostlivo zvolené kombinácie s čokoládou vám pomôžu nájsť riešenie.
Párovanie silnej kávy
Lindt EXCELLENCE 70% a dvojité espresso
Pre silnú a intenzívnu kombináciu chutí párujte Lindt EXCELLENCE 70 % s dvojitým espressom. Komplexné poňatie tejto horkej čokolády dokonale ladí s jemnými ovocnými podtónmi a hnedým cukrom, ktorý sa dá nájsť v kvalitnej šálke espressa, pre vyváženú chuť a pohladenie na jazyku.
Lindt EXCELLENCE Morská soľ a espresso
Kryštály „fleur de sal“ ukryté v tejto horkej čokoláde dodávajú Lindt EXCELLENCE Morská soľ plnohodnotnú chuť. Espresso samo osebe obsahuje jemné čokoládové tóny. Keď tieto dve lahôdky skombinujeme, kakaové tóny v espresse vyzdvihnú chuť čokolády do naozaj fascinujúceho chuťového zážitku.
Lindt EXCELLENCE Intenzívna mäta a filtrovaná káva
Táto čokoláda je príjemne spárovateľná s jemnou a vyváženou prelievanou filtrovanou kávou. Jemne opražené kávové zrná s podtónom mäty a citrusu dodajú hĺbku sviežej chuti Lindt EXCELLENCE Intenzívna mäta. Pre ešte osviežujúcejší variant servírujte s ľadovou kávou.
Lindt EXCELLENCE Chilli a Americano
Pre ochutnávku ako žiadnu inú spárujte Lindt EXCELLENCE Chilli so silným americanom bez mlieka. Horká káva perfektne zjemňuje dominantnú chuť čokolády s postupným nástupom tepla z čili na ochladenie a vyčistenie palety. Na dosiahnutie ešte intenzívnejšieho zážitku dosiahnite pôvabný kontrast spárovaním s „cold brew“ studenou kávou.
Párovanie s jemnou kávou
Lindt EXCELLENCE Intenzívny pomaranč a macchiato
Pre niečo trochu sladšie skúste skombinovať Lindt EXCELLENCE Intenzívny pomaranč s kávou macchiato. Citrusová chuť čokolády vďaka kandizovanému ovociu a výrazným tónom mandlí skvele harmonizuje s jemnými tónmi praženej kávy a náznakmi korenia v macchiate – ozajstná zábava pre chuťové zmysly.
Lindt EXCELLENCE 78% a cappuccino
Krémová a plnohodnotná čokoláda Lindt EXCELLENCE 78 % je vhodná na párovanie s jemnejšou a mliečnejšou kávou, ako je cappuccino. Náznaky karamelu a bohaté tóny cappuccina vyvažujú intenzitu kakaových bôbov pre zladenú a jemne sladkú chuť. Pre skvelé zakončenie posypte svoje cappuccino čokoládou. Tak či tak vás táto kombinácia poteší.
Párovanie so slabou kávou
Lindt EXCELLENCE 90% a trojštvrťové latte
Napriek tomu, že sa táto kombinácia nezdá prvou voľbou, naša percentuálne kakaovo najbohatšia čokoláda je najlepšia s mliečnym latte. Výrazná chuť vysokopercentného kakaa je vyvážená krémovou kávou pre rozplývajúci sa pocit v ústach, ktorý obohatí a zjemní intenzitu kakaa.