Remeslo samotných Majstrov čokolády Lindt

Za každou čokoládou Lindt sa skrýva vášnivý a skúsený Majster čokolády. Naši Majstri sú aktívni po celom svete, pochádzajú z rôznych pomerov a majú odlišné chuťové preferencie, a teda aj iné nápady. Čo však majú všetci spoločné, je silné puto oddanosti svojej práci ako Majstri čokolády Lindt a tesné puto k domovu čokolády Lindt. Je to práve tento záväzok, unikátna vášeň a schopnosti, ktoré udržujú naše výrobky moderné a vzrušujúce.

 

Naši Majstri čokolády Lindt sú skutoční ľudia, tradične vyškolení ako výrobcovia čokolády.

Experimentujú, kontrolne ochutnávajú, vyvíjajú a vytvárajú každý z našich produktov s nenapodobiteľnou odbornosťou a ozajstnou vášňou k čokoláde. Spoznajte nás osobne:

Master Chocolatier and Senior Product Developer outside Lindt.
USA

Ann Czaja 

Majsterka čokolády a vedúca produktová vývojárka je kariéra, ktorou sa Ann Czaja môže pýšiť odvtedy, čo zanechala lekársky výskum, aby mohla študovať cukrárstvo vo Švajčiarsku. Ani raz svoje rozhodnutie neľutovala. Dnes žije v Spojených štátoch amerických a neustále prichádza s nápadmi na nové receptúry. Verejne hovorí o svojej láske k Lindt, aj na významných udalostiach, ako sú the Emmys a Golden Globes. Zdá sa, že popredné hviezdy milujú Lindt tak ako ona.

USA

Arnaud Ragot

Majster čokolády Arnaud študoval a pracoval v cukrárskom priemysle už ako teenager. Roky skúseností z neho robia výnimočne schopného výrobcu čokolády známeho pre vytváranie vzrušujúcich kombinácií chutí. Jeho najväčším úspechom bola prvá selekcia praliniek Lindt v predajnom regáli.

Arnaud - one of our Master Chocolatiers.
Thomas - one of our chocolatiers and a brand ambassador.
AUSTRÁLIA

Thomas Schnetzler

Thomas Schnetzler sa narodil a vyrástol vo Švajčiarsku a odmalička miluje čokoládu. Po dokončení jeho formálneho zaškolenia sa presťahoval do Austrálie, aby sa stal Majstrom čokolády Lindt. O svoju vášeň sa delí so svetom aj ako ambasádor značky – Lindt je skutočne rozsiahla globálna rodina.

ŠVAJČIARSKO

Urs Liechti

Urs Liechti viedol svoju vlastnú cukráreň desať rokov pred tým, než vstúpil do Lindt. Dnes je vedúcim produktového manažmentu v centrále Lindt v Kilchbergu. Ani po všetkých tých rokoch Ursovi čokoláda nezovšednela. Niektoré dni sám osobne robí ochutnávky a rozdá tak okolo 100 až 150 gramov našich delikates.

Lindt head of product management with a bowl of chocolate.
South African master chocolatier.
JUHOAFRICKÁ REPUBLIKA

Dimo Simatos

Dimo Simatos je jeden z najprecíznejších a najviac rešpektovaných výrobcov čokolády v Juhoafrickej republike, riaditeľom čokoládového štúdia a butiku Majstrov čokolády Lindt a pomáha tak založiť Čokoládové štúdio Lindt v Kapskom Meste. Jeho „milostná aféra“ s čokoládou sa začala už v detstve, keď susedia jeho rodiny obvykle vozili čokoládu Lindt ako darček zo zahraničných ciest.

ŠVAJČIARSKO

Stefan Bruderer

Stefan Bruderer verí, že neustála honba za novými príchuťami je to, čo robí Majstra čokolády Majstrom. Určite vás neprekvapí, že Stefan získal diplom z oblasti potravinárskych technológií, ale tiež z oblasti umenia a dizajnu. Schopnosti, ktoré nadobudol počas štúdia, dodnes prenáša do svojich čokoládových potešení.

Stefan - our master chocolatier with a degree in food technology.
Laurent - our Tokyo master chocolatier.
JAPONSKO

Laurent Poilvet

Laurent Poilvet pracoval ako pekár a cukrár po celom svete. Dnes vedie nové Lindt čokoládové kaviarne v Tokiu ako manažér a vývojár čokoládových receptúr. Jeho radou pre začínajúcich výrobcov čokolády je rešpekt ku každému čokoládovému výrobku, ľudskosť a neutíchajúca vášeň – buďte trpezliví a neprestávajte sa učiť nové veci.

BLÍZKY VÝCHOD, AFRIKA A INDICKÝ SUBKONTINENT

Matthew Mueller

Matthew Mueller je vzorným príkladom. Nikdy sa nebojí žiadnej výzvy, pred vstupom do Lindt súťažil v niekoľkých cukrárskych súťažiach a dnes je odhodlaný ambasádor Blízkeho východu, Afriky a indickej oblasti. Jeho najmilšou spomienkou je prvé oblečenie uniformy Majstra čokolády Lindt – sedela absolútne presne.

Matthew - our resident Master Chocolatier in the Middle East, Africa and Indian Subcontinental Region.

Náš príbeh

Všetko sa začalo v roku 1845 v malom cukrárskom obchodíku v Zürichu. Tu David Sprüngli-Schwarz a jeho syn Rudolf Sprüngli-Ammann vyrobili prvú pevnú tabuľkovú čokoládu. Odvtedy sa naša čokoláda neustále zdokonaľovala a stávala sa z nej čokoláda, ktorú dnes milujeme. Krémová a intenzívna s nenapodobiteľnou chuťou.

Cesta od kakaových bôbov k čokoládovým tabuľkám

Pýšime sa tým, čo robíme. To znamená, že sme jeden z mála výrobcov, ktorí vyrábajú čokoládu od bôbov po tabuľky. To nám dáva možnosť kontroly každého kroku v procese pre garanciu, že dostávate tú najjemnejšiu prémiovú čokoládu, a to vždy.